Watch Bandit Premium Sailcloth

Att byta band på sina klockor är som bekant både ett roligt tidsfördriv och ett prisvärt sätt att förnya klockgarderoben. Som toolwatch-entusiast finns det en typ av band som jag kommit att uppskatta mycket på senare tid, jag pratar om så kallade sailcloth straps. Segelduksmaterialet, som kan vara olika typer av nylon eller till och med kevlar, ger ett slitstarkt och tåligt vand som står mot slitage, väta och UV-ljus på ett bra sätt. Det slits mindre och drar till sig mindre smuts än traditionella canvasband samtidigt som det ger en lite mer organisk känsla än gummi. Inte minst på klockor ämnade att tåla både tuffa tag och väta utan att för den skull vara dykare är sailcloth ett klokt och snyggt alternativ.

Liksom med alla andra material finns sailcloth-band att tillgå i en mängd prisklasser och kvalitéer, och jag har hittills inte hittat ett som jag tycker tickar alla mina boxar.

När jag gavs möjlighet att testa Premium Sailcloth-banden från tyska Watchbandit måste jag dock säga att perfektionen kom avsevärt närmare.

Premium Sailcloth kommer, till skillnad från de festa sailclothband, i en uppsjö av spännande färger vilket ger möjlighet att matcha med klockgarderoben på ett både stil- och lekfullt sätt.

Ett khakifärgat band blir ju fint på en Khaki. (Foto: ErikN)

Banden är fodrade med läder och även runt hålen i bandet löper en svart läderremsa för förstärkning, minskad risk för fransning och, får man anta, även av estetiska skäl. Inslaget av läder ger känsla och stil åt banden, men kan också kritiseras eftersom det givetvis minskar deras vattentålighet och därmed kanske i någon mån förfelar syftet med just ett sailcloth-band. Personligen tycker jag dock att det är både snyggt och bekvämt.

Banden är fodrade med läder – gediget. (Foto: ErikN)

Som nya kan banden uppfattas något stela, men läderkärnan gör att de formar sig efter sin handled och at de snart upplevs som både mer följsamma och bekväma.

Samtliga sömmar i banden är välgjorda utan tecken till fransning eller felaktiga stygn. Även hårdvaran i rostfritt är gedigen och håller riktigt hög kvalitet.

Hårdvaran håller hög kvalitet.
(Foto: ErikN)

Sammanfattningsvis så, om du är på jakt efter ett sailclothband, och dessutom önskar en annan färg en svart (eller svart för den delen), så finns det all anledning att spana in Watchbandit Premium Sailcloth!

Du hittar dem och resten av Watchbandits utbud här.