Vi testar band från PrinceNato!

Vi svenska klockentusiaster har det rätt bra när det kommer till utbudet av butiker som har ett brett sortiment av klockarmband. En av mina senaste upptäckter är Princenato.se. Jag fastnade direkt för ett väl avvägt utbud av olika typer av band till riktigt bra priser! Blev genast sugen på att testa detta så jag kontaktade dom!

Nu ett par veckor senare sitter jag här med en hel hög band från PrinceNato! Vi är transparenta här på Doing Time och vill säga att detta är alltså band som vi fått tillsända oss för recension.

Natoband

Jag kan erkänna att jag personligen haft lite svårt för att gilla natoband då de jag testat varit antingen för korta, för rasslig hårdvara eller i allmänt dålig kvalité. Då har jag, för att vara ärlig, köpt billiga natoband för ett par hundringar max! När jag kikade prisbilden som PrinceNato har så ligger dom i de krokarna och hade det inte varit för att de erbjöd färgkombinationer som jag ändå tycker är jäkligt snygga så hade jag nog bara kryssat sidan och gått vidare

Prince Nato erbjuder natoband i en mängd olika modeller och färgkombinationer. (Foto: Anton B)
Ett urval av single pass och klassiska natoband från PrinceNato. (Foto: Anton B)

De jag först fastnade för när jag väl öppnade paketet var single pass modellerna från deras ”Exclusive”-serie.
Jag gillar den Tudor-inspirerade hårdvaran och sättet som de är sydda på gör de riktigt eleganta och följsamma.
Kvalitén känns riktigt bra, särskilt för priset på ynka 139:-!

Den Tudor-inspirerade hårdvaran tilltalar mig väldigt mycket. (Foto: Anton B)
Kvalitén är överlag riktigt hög kontra priset. Även i närbild gör sig dessa natoband riktigt bra på bild! (Foto: Anton B)

De erbjuder även mer klassiska natoband i en uppsjö av färgkombinationer. De har delat in sina band i olika kategorier som t.ex. Exclusive, Rugged och Classic. De erbjuder även elastiska natoband och zulu.

Jag vill även lyfta fram natobanden från serien ”Rugged”. Rejäla natoband med hårdvara i borstat stål och där just hårdvaran verkligen sticker ut. Materialet är seatbelt liknande och kraftigt, utan att för den delen bli styvt och obekvämt. Jag förvarnar om att jag kommer nämna rätt ofta hur prisvärda jag tycker att banden är men det skall ändå lyftas fram!

Priserna går från 89:- till 139:- så du har verkligen råd att byta kläder på hela klocklådan!

Marine Nationale

Utöver natoband så erbjuder även PrinceNato elastiska MN-band. De har ett brett utbud av storlekar och färgkombinationer, både klassiska och mer nyskapande. Jag har ägt många MN-band av billigare karaktär och kan säga att dessa är riktigt mycket pang för pengen! De gör jobbet galant och som sagt gör det breda utbudet att den som söker kommer att finna, billigt också, 149 spänn!

En röd tråd genom denna recension är prisvärdhet! MN-banden är inget undantag! (Foto: Anton B)

Gummiband

Det finns även plats för gummiband hos PrinceNato! Jag har fått klämma på ett galet oranget, sommarvänligt gummiband! Gummit är av tropic-modell och är mjukt och följsamt. Finns inte så mycket att säga mer än att de även här känns som bra kvalité och bra hårdvara för pengarna. Även här visar PrinceNato upp ett färgglatt utbud: gult, blått, grönt, orange och svart! 129 svenska kronor är som hittat för att fräscha upp sommarbeatern.

Gummibandet som vi fått testa är ett oranget band i Tropic stil. (Foto: Anton B)
Ett klart godkänt gummiband. Extra kul med alla härliga färger som PrinceNato erbjuder. (Foto: Anton B)

Sammanfattning

Skall jag sammanfatta min upplevelse med banden från PrinceNato samt deras hemsida och kontakt så får jag helt klart lyfta på hatten. Jag har svårt att finna något att slå ner på. Kvalitén, främst på de olika natobanden, känns som rena och rama fynd. Personligen föll jag rejält för banden från serien ”Exclusive” men även de rejält tilltagna banden från ”Rugged”. Devisen ”Man får vad man betalar för” stämmer många gånger men just här måste jag nog tusan säga att den inte riktigt stämmer. Jag tycker genomgående att kvalitén är riktigt riktigt hög för priset! Jämför man med andra butiker på nätet, som har ett snarlikt utbud, så ligger PrinceNato allt som oftast ett eller två snäpp lägre i prisstegen, utan att för den delen tumma på kvalitén!

Jag kan inte göra annat än att rekommendera att gå in på Princenato.se nästa gång du tänker handla band och jag önskar dem all lycka till och hoppas de fortsätter i samma fina takt! Två rejäla tummar upp!