OWG March 2022

Januari börjar året, februari kommer näst…

…och sedan står det inte på förrän vi är mitt uppe i mars, den månad som för somliga av oss har blivit synonym med den svåra utmaningen och det behjärtansvärda välgörenhetsinitiativet #OWG March. Denna företeelse har på fyra år kommit att bli något av en folkrörelse i klock-kretsar och lockat ett växande deltagarantal för varje år.

Uppdraget kan tyckas enkelt, och för en icke klock-nörd är det kanske rentav det: bär samma klocka hela tiden under mars månads samtliga 31 dagar. Det är bara tillåtet att ta av sig klockan under kortare perioder och inför sömn. Andra klockor får deltagaren visserligen hantera, men inte prova eller på annat vis sätta runt handleden. Det är tillåtet att byta armband och i förekommande fall även bezel och liknande utbytbara delar på sin klocka, men inte mer än så.

Förutom att vara ett trevligt event och en utmaning som sporrar till ivrig kommunikation i diverse klockrelaterade kanaler så är OWG March också ett välgörenhetsevent. Deltagarna betalar en frivillig anmälningsavgift och kan även köpa lotter för att delta i utlottningen av fina priser under månadens gång. År 2021 lyckades man i Sverige samla in 122 300 kronor till stiftelsen Min Stora Dag.

Åtets ändamål för OWG March är en organisation som ligger oss varmt om hjärtat här på Doing Time, nämligen Barnrättsorganisationen Maskrosbarn, som sedan 2005 arbetat med att förbättra levnadsvillkoren för barn med föräldrar som har ett missbruk, en psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld.

OWG samlar deltagare inte bara från Sverige utan även från vårt västra grannland Norge, och detta borgar givetvis för ytterligare en intressant match i matchen brödrafolken emellan.

Jag kommer i år att delta och har utsett en TRIWA Ocean Plastic x Sea Sheperd till min marskompanjon för en dubbel välgörenhetseffekt. Jag väntar med spänning på Antons beslut och besked i fråga om vilken pjäs som skall få pryda hans handled under vårens första månad.

En Triwa Ocean Plastic x Sea Sheperd kommer göra mig sällskap i mars.
(Foto: Triwa)

Vill du läsa mer om OWG March och/eller anmäla dig och din utvalda klocka så gå in på deras hemsida och följ deras Instagram.

Vi på Doing Time älskar ett initiativ där klocksamlandet och nörderiet både ger oss anledning att ha mer kontakt med varandra, men också mynnar ut i något som verkligen har betydelse. Hatten av för OWG March och för alla som antar utmaningen!