Mikronyheter: Antons topp 3!

Äntligen har jag kommit tillbaka lite och hamnat med en fot i mikroträsket igen!

Får återigen skicka en liten blänkare till Klocksnack och tråden  ”Stora tråden om mikromärken och andra ”affordables”. Ett besök där resulterar nästan alltid i en ny klocka att sätta upp på sin watchlist!

Senaste veckorna har det dykt upp ett gäng nyheter från olika mikromärken och jag tänkte helt sonika dra igenom de som fångat mitt öga och intresse mest, så håll tilgodo!

Traska Venturer med mintgrön tavla! (Foto: Traska)
Traska Venturer finns i fyra olika färger! (Foto: Traska)
Traska Venturer i färgen Carbon Black! (Foto: Traska)

Traska Venturer

Traska släppte i veckan sin Venturer och här föll jag pladask för deras ”ikoniska” mintfärgade tavla. Det har blivit lite av ett signum för Traska genom åren. Här smäller de till med ett case på 38,5mm (utan krona), ett Miyouta 9019-verk, 150m WR och roterande inner-bezel som styrs med kronan placerad kl 10. Grymt intressant klocka och storlek.

Ett pris runt 5000:- och förbeställning har redan börjat!

Läs mer om Traska Venturer HÄR!

Magiskt vacker tavla och magiskt vackert urverk! (Foto: Baltic Watches)
MR01 finns i tre snygga färger! (Foto: Baltic Watches)

Baltic Microrotor MR01

Baltic släppte till årets ”Only Watch” en hyllad och smått udda modell. Med klar inspiration från den har de nu släppt modeller Microrotor MR01. Extremt genomarbetad, behaglig storlek och ett galet snyggt urverk, det var nog några anledningar till att den sålde slut DIREKT!

Tre mysiga färger och en tavla som ser magiskt bra ut. Cirka 5500:- vill dom ha för den eller om du hellre köper alla tre så säljs de in en snygg exklusiv box för en peng på runt 16 000:-!

Läs mer om Baltic Microrotor MR01 HÄR!

Nodus Sector Sport i färgen Salmon Sunburst! (Foto: Nodus Watches)
Nodus Sector Sport i färgen Glacial! (Foto: Nodus Watches)
En hel del fina detaljer! (Foto: Nodus Watches)

Nodus Sector Sport

Nodus har blivit allt mer populärt bland mikronördar. Jag personligen föll direkt för deras öppenhet och gemenskap de inbjuder till i deras facebookgrupp. Där ägare och designer för en öppen dialog ang. kommande modeller, färger och hårdvara.

Just Sector-serien består av Dive, Field, Pilot och Sport. För någon vecka sedan släpptes deras nya Sector Sport i två magnifika färger: Salmon Sunburst och Glacial, laxrosa och lite baby-blå på svenska. 38mm, 100m WR och ett NH38 som snurrar inuti. Allt detta för runt 4000:-, känns klart värt det!

Läs mer om Nodus Sector Sport HÄR!

Omslagsbild: Traska Venturer i färgen Arctic White (Foto: Traska)