Hur Ball är en Ball?

Jag visste det redan från den sekunden jag tryckte på knappen ”Add to cart” att skämten skulle börja hagla så snart jag gick ut i sociala medier att jag faktiskt köpt en Ball. ”Snygg balle!”, ”Fan vad ball!”, ”Har du bara en ball?” osv…

Hur som helst var jag ändå mer taggad på själva Ballen (pun inteded) och såg riktigt fram emot att få testa en.
Man kan helt klart säga att Ball är ett märke med en riktigt härlig historia. De grundades 1891 men jag kommer inte gå in mer på den biten utan hänvisar er istället till: Ball – History, det är klart värt att spendera några minuter på den sidan!

Ball Fireman Racer. (Foto: Ball Watch CO.)

Ball slog verkligen ner som en blixt från klar himmel för mig och jag vill minnas att en herre i den eminenta klockgruppen Klockcentrumet på Facebook lade ut en fantastiskt fin Ball Engineer till salu. Det var en sådan där klocka som jag behövde se 4-5 gånger och som växte sig in och satte sig på min näthinna. När den väl gjort det så var den såklart redan såld.

Började läsa på och jag blev ärligt talat riktigt tagen av historian bakom märket och vilket avtryck de faktiskt satt på den horologiska kartan.
Finns väldigt mycket att fascineras över och tycka om hos Ball.

De blev ”Official Railroad Standard” på järnvägarna i staterna och det lever verkligen med än idag.
De gick i bräschen för tydlig visning av tid såväl dag som natt och har ett gäng teknologiska innovationer innanför rocken. Så här snackar vi ett märke som helt klart kan stå rakryggade i jämförelse med vilket annat märke som helst.

Kan ärligt säga att deras RR-logga (Railroad) är bland de läckraste jag skådat i denna värld och är utan tvekan med i toppen bland Longines och dess vingbeprydda timglas samt Tudors vackra ros. Att de även valt att smycka sin sekundvisare med den loggan gör det bara ännu mer till ett estetiskt mästerverk.

RR-loggan (Foto: Ball Watch CO.)

Den tråkigaste delen kring Ball är egentligen avsaknaden av återförsäljare på den skandinaviska marknaden och i synnerhet den svenska marknaden.
Det gör såklart att märket går under radarn och är lätt att missa.

Men jag kan bocka i att Ball har historian med sig. Jag kan även bocka i att de har ett klart och tydligt signum med sina spexiga sekundvisare och sina tritiumfyllda tuber. Kolla bara in modellen Genesis II (se bild nedan) där de helt byggt siffrorna på tavlan och index utav tritiumfyllda tuber, totalt 28st! Strålande!

Ball Engineer II Genesis (Foto: Ball Watch CO.)

Jag kommer hålla mig ifrån att gå in på kvalité, urverk och andra spännande saker då jag kommer att recensera Ball Fireman Racer inom kort. Mer info då alltså!

Men JA! Ball är ett ballt märke med riktigt många balla klockor i sin arsenal.
Har du någon gång funderat på att testa Ball, så gör det! Har du inte funderat på att testa Ball, så gör det!

Jag lämnar därför er med lite historiska annonser från Ball och sätter punkt för mitt lite tankspridda inlägg kring Ball, men ni vet ibland måste man få skriva av sig.

(Foto: Ball Watch CO.)

(Foto: Ball Watch CO.)

(Foto: Ball Watch CO.)
(Foto: Ball Watch CO.)