Certina DS Action Diver Anno 2022!

Certinas extremt kapabla och prisvärda dykare DS Action Diver har varit med oss sedan 60-talet och har sedan dess varit ett populärt alternativ bland världens dykare och icke-dykare. Den första modellen introducerades strax efter Certinas lansering av DS (double security) -59.

Personligen har jag alltid gillat denna modell och jag har haft glädjen att fått äga tre olika varianter, både i stål och i titan. Erik har i sin tur ägt ett par och den senaste var, den hyfsat nya, DS Action Diver i 38mm. DS Action Diver har således släppts i en uppsjö olika storlekar och modeller genom åren. En personlig favorit har varit specialutgåvan ”Sea Turtle Conservancy” som kom 2017.

Häromdagen kom de med nyheterna för 2022 och jag blev genast sugen på att titta lite närmare!

Certina fortsätter på designspåret från 38mm och uppdaterar 43mm med samma fina detaljer.
De nya 43mm kommer med keramisk vridringsinlägg och ersätter det gamla materialet aluminium. Till min glädje fortsätter de dock med 60-klicks vridring även denna gång. Ytterkanten på vridringen hänger även den med från varianten på 38mm och ger i mitt tycke ett rejält lyft utseendemässigt. Index och visare har även de fått ett litet lyft. Tjockleken är fortsatt beskedliga 13,10mm.

Nya Certina DS Action Diver i 43mm. (Foto: Certina)

Färgkombinationerna som Certina erbjuder är många och snygga. Totalt sex stycken till antalet och där ingår även två-ton. Jag är ju en obotlig sucker för röda sekundvisare och kan villigt erkänna att jag dreglat rätt friskt när jag bläddrat bland Certina DS Action Diver de senaste åren, då merparten av DS Action Diver erbjudits med just en sådan. Med det sagt så välkomnar jag ändå den lite mer diskreta och klassiska look som nya DS Action Diver bjuder på. Det känns som det ligger rätt i tiden.

Övriga nyckeldelar finns fortfarande kvar från tidigare modell såsom ISO6425-standarden, Powermatic 80-verket, AR-behandlat safirglas och dykar-clasp. Det distinkta kronskyddet och den skruvade kronan är även den kvar, liksom det prydliga bakstycket i borstat och polerat stål.

De släpper även en uppdaterad variant i Titan som fått en svart tavla med index och visare med vintage feeling. Modellen kommer både på länk och nato. Detta är förövrigt en klocka vi kommer att recensera här på Doing Time inom snar framtid.

Samtliga modeller skall finnas i butik i slutet av Februari. Certina DS Action Diver finns således i både 38mm och 43mm i den nya designen, kanon säger jag!

Mer info finns att läsa på Certinas webbplats

Omslagsfoto: Certina